Gözden kaçırmayın

Çocuklara su tasarrufu anlatıldıÇocuklara su tasarrufu anlatıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla gururlandırıyor. Fakülte öğrencilerinin hazırladığı projeler, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı (2024-1) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projeler, sağlık ve sosyal bilimler alanında önemli sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyor.

HALK SAĞLIĞINI GÜÇLENDİRECEK EĞİTİM PROGRAMLARININ GELİŞTİRİLMESİNİ AMAÇLIYOR
SBF Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’ndan Arş. Gör. Rabia Manav’ın danışmanlığında, Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şuela Demir’in yürütücüsü olduğu “Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Çocukluk Çağı Aşılarına Yönelik Tutumları ve Aşı Karşıtlığı Düzeyleri” başlıklı proje, Nisan 2026’ya kadar tamamlanacak. Proje, hemşirelik öğrencilerinin aşılara yönelik tutumlarını ve aşı karşıtlığı düzeylerini analiz ederek, halk sağlığını güçlendirecek eğitim programlarının geliştirilmesini amaçlıyor.

TOPLUMSAL CİNSİYET ALGISINA YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEYİ HEDEFLİYOR
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’ndan Arş. Gör. Semra Acet’in danışmanlığında, Zümre Adaş ve Özge Karaçizmeli tarafından yürütülen “Vajinal Doğum İzlemenin Toplumsal Cinsiyet Algısına Etkisinde Doğum Korkusunun ve Çelişik Duygulu Cinsiyetçiliğin Rolü” başlıklı proje, toplumsal cinsiyet algısına yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Aynı ana bilim dalından Doç. Dr. Ayşe Taştekin’in danışmanlığında, Zehra Temirkaya ve Umut Koç’un hazırladığı “Genç Kadınlarda Ekolojik Anksiyetenin Premenstrual Sendrom Üzerindeki Etkisinde Psikolojik Sağlamlığın Aracı, Akademik Başarının Düzenleyici Rolü” başlıklı proje ise çevre ve sağlık arasındaki ilişkiyi inceliyor.

PROJELER, AFSÜ’NÜN AKADEMİK DANIŞMANLARI VE ÖĞRENCİLERİNİN İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLİYOR
Desteklenen diğer projeler arasında, karate sporcularında denge ve esnekliğin incelenmesi, dijital sağlık okuryazarlığının mobil sağlık uygulamalarına etkisi ve sağlık sistemlerine güvensizlik ile organ bağışı tutumu arasındaki ilişkiyi araştıran çalışmalar yer alıyor. Projeler, AFSÜ’nün akademik danışmanları ve öğrencilerinin iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

REKTÖR OKUMUŞ, “ONLARLA GURUR DUYUYORUZ”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, öğrencilerin projelerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Öğrencilerimizin bilimsel merakı ve çalışma azmi, ülkemizin geleceğine ışık tutuyor. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

#AFSÜ #TÜBİTAK #SağlıkBilimleri #BilimselProje #Afyonkarahisar #GençBilimİnsanları